Det blir enklere å spare i aksjer og fond

Aksjesparekonto er en av de største nyhetene på mange år når det gjelder sparing. 

- Regjeringen har åpnet opp for at det skal bli enklere for privatpersoner i Norge å spare i aksjer og fond. Lanseringen av Aksjesparekonto er bakgrunnen for at vi inviterer til foredrag, opplyser Arne Hodne, rådgiver i Valdres Sparebank. - Vi regner med at mange er interessert i å høre om fordelene ved dette produktet. Med en aksjesparekonto trenger du nemlig ikke å betale skatt på gevinst før du tar ut gevinsten, og det anser vi som gode nyheter.

 

Aksjesparekonto og enkeltaksjer

- Vi holder først et kort foredrag om Aksjesparekonto: Hva er det og hvorfor bør man ha det? Vi opplever at stadig flere kunder ser fordelene med langsiktig sparing. Kundene kan åpne en aksjesparekonto selv i sin mobilbank, om de foretrekker det. Men de fleste har gjerne noen spørsmål relatert til nye produkter, og disse vil vi besvare i foredraget, sier Arne.

 

Gunnar Hamre fra Valdres Sparebanks avdeling på Fagernes vil deretter fortelle om kjøp og salg av aksjer. – Vi ser at kundene er nysgjerrige på dette, og dagens teknologi gjør det enklere å handle med aksjer enn før, sier Gunnar. Han har lang erfaring med aksjehandel, og er rådgiver innen bank og forsikring. – Jeg vil komme med noen generelle tips og råd, og vise hvordan man kommer i gang med dette.


Individuell rådgiving

Etter foredragene vil det bli mulighet for å ta en prat med en av rådgiverne i banken, og få noen få noen gode råd om aksjesparekonto og sparing generelt. For de som ønsker mer individuell rådgivning kan det avtales eget møte med en rådgiver. 

- Sammen med rådgiveren kan du være med å avdekke muligheter til sparing som du kanskje ikke er klar over selv, avslutter Arne, og ønsker velkommen til foredrag på tirsdag.

 

Ønsker du å delta på miniforedraget, kan du ta kontakt med Valdres Sparebank i Vang på 613 67 600 og melde deg på.